Trainingen Afrika

Voorbereidingstrainingen

Cultuurspiegel trainingen biedt voorbereidingstrainingen aan voor mensen die naar sub-Sahara Afrika gaan.

Praktisch en interactief

In onze trainingen bereiden we je aan de hand van praktische cases voor: lastige situaties waarmee je geheid te maken krijgt in Afrika. Hoe ga je bijvoorbeeld op een respectvolle manier om met hiërarchie, met een andere manier van tijdsplanning en met de rol van religie in het dagelijks leven? En hoe kan je effectief omgaan met onverwachte situaties? Wat is een cultuurshock, hoe herken je deze bij jezelf en wat kan jij zelf doen om daar weer uit te komen, mocht je daar last van krijgen? En wat betekent het om als rijke witte westerling naar een Afrikaans land te gaan? Hoe zien mensen jou en hoe kan je op een respectvolle manier omgaan met het feit dat jij in het algemeen meer geld, mogelijkheden en privileges hebt in het leven?

We leggen je situaties voor die vrijwilligers en stagiaires daadwerkelijk mee hebben gemaakt. Je ervaart wat in een dergelijke situatie jouw eerste reactie is, en vervolgens geven we je gedragsalternatieven die in die gegeven situatie effectiever zijn. Door deze zeer interactieve manier van werken ervaren de deelnemers ze als zeer levendig, impactvol, én leuk.

Uitgebreide info achteraf

Na afloop van de training sturen we je uitgebreide informatie toe, met daarin een samenvatting van de belangrijkste onderwerpen die in de training aan bod zijn gekomen, extra culturele informatie en interessante leestips en links naar films, video’s en talks.

Resultaat

Het resultaat van deze training is dat je met een realistischer beeld op reis gaat. Je weet beter wat je kan verwachten en vooral ook hoe jij als persoon met de belangrijkste cultuurverschillen en dilemma’s om kan gaan. Daardoor worden je contacten die je met de mensen aangaat effectiever, soepeler én leuker. En kun je meer uit je vrijwilligers- of stage project halen.

Bovendien ontmoet je tijdens deze training ook andere deelnemers die in dezelfde periode weggaan als jij. Zo ontstaan er al tijdens de training leuke contacten. Meestal zoeken mensen elkaar op als ze eenmaal in Afrika zijn.